Special product design that affects you

Streep


06.27.11 Posted in Portfolio by

Dit product is ontworpen voor de HEMA ontwerpwedstrijd van 2011. Het thema, waar het product in moest passen, was ‘sport en spel’.

IMG_5578

‘Streep’ combineert het skeeleren met stoepkrijt. Het is makkelijk aan je enkel vast te maken door klittenband. De hoek en spanning van de houder van het krijtje zorgen ervoor dat het krijtje vrijwel niet kan breken.

 

Het product vernieuwt de manier van krijten volledig. Je kan heel makkelijk en snel parcours, krijtstrepen en kunstwerken op straat tekenen. Je kan er spelletjes mee spelen met elkaar of alleen, makkelijk of moeilijk. Dit alles door je lichaam te bewegen, waardoor je het skeeleren ook op een hele andere manier beleefd.

IMG_5770

De juryleden van de HEMA vonden het product zo goed, dat ze het hebben genomineerd voor de publieksprijs. Het heeft dus de top 20 gehaald van het record aantal inzendingen (417) dit jaar.

IMG_5697

Vanaf 20 juni t/m 3 juli kon iedereen stemmen op het product. Om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen, heb ik de publiciteit opgezocht. Allereerst is er een website opgericht speciaal voor dit product: stemoplars.nl. Daarbij heb ik eenfilmpje gemaakt over ‘Streep‘. Met deze basis is het product, naast hetverspreiden bij social media, gepubliceerd bij: de HSK Windesheim, een technisch blad van Windesheim, verschillende sites van Windesheim, De Stentor, kleurinspiratie.nl, bright.nl, RTV Oost met een live radio interview en meer.Comments are closed.