Special product design that affects you

De IJzerleeuw


01.20.11 Posted in Portfolio by

De IJzerleeuw is een historisch gebouw dat nu als ijzerwaren loods fungeert. Vanuit gemeente Zwolle was de vraag om dit gebouw een andere bestemming te geven: bedrijfsruimtes voor de creatieve sector.

Het herinrichten van het hele gebouw was verdeeld in vijf groepen van 4 studenten. Hier zaten beeldende kunst-studenten, bouwkunde studenten en industrieel product ontwerp studenten bij.

 

Het deel dat ik met mijn groep heb ontworpen is gebaseerd op een raster en een groei model. Bij opening van het gebouw zou het gedeelte vrijwel leeg staan, maar elke keer als er een starter of bedrijf een ruimte wilt huren, groeit het ‘dorpje’. Binnen het raster heeft de huurder dan zijn vrijheid om te kiezen waar hij wil staan, totdat het vol raakt.

De ‘blokken’ die geplaatst worden kunnen worden uitgebreid met andere ‘blokken’. Het enige wat vaststaat is één wand, een vloer en een plafond. De rest is in te delen met schuifpanelen van glas (mat of helder) of van hout (met keuze uit verschillende kleuren).

 

 Comments are closed.